Piercing Nasıl Takılır?
Türkçede "sivri bir şeyle delmek" anlamına gelen piercing, köken olarak İngilizce bir kelimedir. Bir vücut süsleme sanatı olan piercingi, insanlar genellikle kendilerini ifade etmek adına kullanır. Türkiye’de çoğunlukla doğu bölgelerinde kadınlar kullansa da esasen pek çok ülkede yaygın bir şekilde tercih edilir. 14 karat altın, titanyum ya da çelik malzemesinden yapılan modelleri vücut sağlığını koruduğu gibi daha uzun ömürlü kullanım da sağlar. Piercing taktırmak, acı ve iyileşme süreci açısından önem taşır. Piercingi taktırmaya karar verdiğinde, takacak kişinin bu işin ehli bir kişi olması ve işlemin steril bir ortamda yapılması çok önemlidir. Eğer bu konuda uzman biri ile çalışılmazsa, sağlık açısından tehlike ve riskler ile karşılaşılabilir. Piano Jewellery olarak piercing taktırmanın hijyen kurallarına uygun olması gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle Piano Jewellery internet sitesinden 14 ayar altın ve pırlanta piercing alışverişi yapan müşterilerimiz, Nişantaşı, Nuruosmaniye ve Antalya mağazalarımıza gelip hijyen kurallarına uygun bir şekilde piercing delimi yaptırabilirler.
Günümüzde oldukça popüler olan piercing küpe nasıl takılır? Delinen bölgeye takılan plastik iğne yardımıyla küpe takma işlemi neticelendirilir. En çok tercih edilen aksesuarlar arasında yer alan piercingin birçok çeşidi bulunur. Kulak, burun, kaş ve göbek piercing çeşitlerinden dilediğin ölçüde seçim yapabilirsin. Her zevke uygun modelleri arasından dilediğini tercih edebilirsin.
Burun Piercing Nasıl Takılır?
Burun çevresi ve ortasına takılan piercing çeşididir. Düz, halka, pırlanta modellerinin içerisinde yüzlerce çeşidi bulunur. Hızma şeklindeki modeller en çok tercih edilenler arasında olsa da elini çarptığında düşme riski taşıyabilir. Seçeceğin modele karar vermeden önce piercing modellerini inceleyebilirsin. "Burun halka piercing nasıl takılır?" sorusuna yanıt arayanlar için; işlemin özel delme aleti ile birkaç dakika içerisinde gerçekleştiğini belirtebiliriz.
Kulağa Piercing Nasıl Takılır?
Kulağa takılan piercing çeşidine "tragus" da denir. Kulaktaki en yaygın kullanım yeri kulak kıkırdağıdır. Kulak memesinde kullanılan tabanca kıkırdakta kullanılmaz. Tabanca ile kıkırdakta delme işlemi yapılırsa kıkırdağa hasar verilebileceği gibi mikrop kapma olasılığı da yüksektir. Kıkırdak delme işleminde anjikot delim iğne kullanılması daha doğru olur. İnternet sitemizde taşlı, taşsız pek çok model ile farklı seçenekler sunulmaktadır. Sallantılı notalar, halka, sallantılı beş pul, kuru kafa, yılan pırlanta, hançer pırlanta, 6 taş üçgen pırlanta, papatya pırlanta gibi yüzlerce ürün arasından kendine ve tarzına en uygun olan tragus piercing modellerine karar verebilirsin.
Göbeğe Piercing Nasıl Takılır?
Göbek deliğinin çevresine uygulanan piercing çeşididir. Özel olarak üretilen bir iğne yardımıyla piercing yapılacak bölge delinir. Sonra seçilen aksesuar delikten geçirilir. Aksesuarın tam iyileşme süresi boyunca göbekten çıkmaması için doğru modeller tercih edilmesi gerekir. Kuru kafa, ağaç, dikenli topuz gibi çok dikenli modeller bu bölgede tercih edilmemelidir. Çok zayıf ve karın kasın çok fazlaysa, bu işlem senin için biraz acı verici ve zor olabilir. "Tek toplu piercing nasıl takılır?" noktasında ise diğer delme çeşitlerinde olduğu gibi özel delme aleti kullanılır.
Piercing Taktırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
- İşlem öncesi kanın pıhtılaşmasını engelleyen alkollü ve kafeinli besinler tüketilmemesi gerekir.
- Cilde uygun malzemeden yapılan piercing modelleri tercih edilmesi gerekir. (Cerrahi çelik, titanyum, 14 karat altın gibi)
- Pürüzsüz ve yuvarlak model piercing modelleri ile başlamak iyileşmenin daha hızlı olmasını sağlar.
- Ortamın aydınlatmasının oldukça iyi olması gerekir.
- İşlemde kullanılacak tüm uygulama aletleri 300 derecede en az 20 dakika steril makinesinde bekletilir.
- İşlemi gerçekleştirecek uzman ellerini steril eder ve ellerine eldiven giyer.
- Piercing takılacak bölgenin steril edilme ve uyuşturulma işlemi gerçekleştirilir.
- İstenilen bölgeye delim işlemi yapılır.
- Piercing takma işlemi bittikten sonra uygulama yapılan yerde kızarıklık olabilir.
Piercing Taktırdıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler
Piercing takma işlemi uzman kişilerce temiz bir ortamda gerçekleştiyse, birkaç noktaya dikkat etmen yeterli olacaktır:
- Uzman tarafından önerilen bakımlar aksatılmadan ve steril bir şekilde gerçekleştirilir.
- İlk 1-2 gün suyla temas ettirmemen enfeksiyon kapmaması açısından önemlidir.
- İşlem yapılan bölgeye göre farklılık gösterse de birkaç hafta içinde iyileşme görülür.
- Tamamen iyileşme yaklaşık iki ay sonra gerçekleşir.
- Sürekli ellemek enfeksiyona sebep olacağından sık sık dokunmayın.
- Göbek piercinginde dar kıyafetler giymemeye özen gösterin.
- Küpeyi değiştirmek istediğinde bunu piercingi takan uzmana bırakmalısın.
- Taktıracağın küpenin boyutu ilk takılan ile aynı olmalıdır.