Sıkça Sorulan Sorular - Piercing
Sıkça Sorulan Sorular
1. Küpe ve Piercing arasındaki fark nedir?
Küpeler geleneksel olarak kelebek arkalıklı ya da büyük top arkalıklı olan takılardır. Uyurken arkalıkları nedeniyle rahatsızlık verirler. Aynı şekilde teknik yapıları nedeniyle delim işleminde kullanılamazlar. Delinen bölgenin iyileşmesi için ekstra bir boşluğa ihtiyacı vardır ve küpelerle bu boşluk sağlanamaz.
Piano Piercing takıları ise pürüzsüz bitişli, nikelden ayrıştırılmış saf altın olmaları nedeniyle antialerjik ürünlerdir. Uzman piercerımız tarafından anatominiz kontrol edildikten sonra delinecek bölgenin reaksiyon olarak gösterdiği şişliğe uygun takı boyutu seçilerek deliminiz gerçekleştirilir.
Bu ürünler pürüzsüz bitişli olmaları nedeniyle yeni yarayı tahriş etmeden sorunsuz bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur.
2. Tabanca ve iğne ile delimin farkı nedir?
Tabancalar, sterilize edilemeyen ürünlerdir. İğneleri olmadığı için bölgeye yerleştirilen küpe ile bölge parçalanarak işlem gerçekleştirir. Özellikle kıkırdak bölgelerinde tabanca; kıkırdak dokusunu kırar. Bölgeye büyük bir hasar vermesi sonucu iyileşme süreci imkansız hale gelir.
İğneler ise etilen oksit gazıyla sterilize edilirler. Kişiye özel tek kullanımlık ürünlerdir. Pürüzsüz kesimleri nedeniyle bölgeye hasar vermeden iyileşme sürecini hızlandırır.
3 . Tek seferde kaç piercing yaptırılabilir?
Eğer delim olacak bölge kulaksa ve işlem aynı kulağa yapılacaksa 5 piercinge kadar çıkılabilir. Fakat bu sayı sizin acı eşiğinize, vücudunuzun iyileşme ve kendini yenileme hızına bağlı olarak değişecektir. Farklı bölgeler için bu sayı değişebilmektedir.
4. Piercing ne kadar acıtır?
Herkesin acı eşiği farklı olduğu için bu soruya kesin bir cevap vermek oldukça zor :)
Fakat delim işlemi uzman piercerlar tarafından gerçekleşiyorsa; oldukça kısa süreli bir işlem olduğu için acı hissi 2 - 3 dakikayı geçmeyecektir.
5. 18 yaş altı kişiler piercing yaptırılabilir mi?
18 yaşın altındaki kişiler sadece ebeveynleri eşliğinde piercing yaptırabilmektedir.
6. Kendi küpelerimle/piercinglerimle delim yaptırabilir miyim?
Piano Piercing Klinik Uygulama Stüdyolarında delim işlemi esnasında sizin için tüm sterilizasyon işlemleri yapılmaktadır. Kendi takılarınıza bu işlemler uygulanamayacağı için farklı küpe/piercing kullanılmamaktadır.
7. Yeni piercinglere nasıl bakım yapılabilir?
Yeni piercinglerinize sadece Piercing Bakım Solüsyonu (Serum Fizyolojik) ile bakım yapmanızı öneriyoruz. Takıyı oynatmamalı, darbelerden korumalı ve üzerine yatmamalısınız. İşlem sonrası uzman piercerlarımız tüm aşamaları size detaylarıyla anlatmaktadır. Ayrıca detaylı bilgi için Piercing Bakım Talimatı sayfamızı incelemenizi öneririz.
8. Piercing bakımında dezenfektan, kolonya, antibakteriyel sabun ve alkol gibi maddeler kullanılır mı?
Bu gibi maddeler yeni yarayı tahriş eden maddeler oldukları için kesinlikle kullanılmamalıdır.
9. Piercing sonrası spora ya da havuza gidebilir miyim?
Göbek piercingi harici piercinglerde düzenli ve doğru bakımı takip ettiğiniz sürece spor yapmanızda bir problem yoktur. Fakat havuz temizliğinde kullanılan kimyasallar yaraya zarar vereceği için ilk 2 ay havuza girilmemelidir.
10. Piercingimin üzerine uyuyabilir miyim?
İlk delimde delinen bölgenin vereceği reaksiyon nedeniyle bölgede ufak bir şişlik oluşur. Takının bu şişliğe gömülmemesi adına daha uzun bir takı kullanılır. Uzman piercerlarımız anatominizi kontrol ederek bölgeye uygun bir açıyla deliminizi gerçekleştirir. Üzerine uyuduğunuz zaman oluşacak basınç, bu açının yamulmasına sebep olur ve iyileşmeyi imkansız hale getirir. Bu sebeple piercing boyunun kısaltma zamanına dek üzerine yatılmaması gerekir.
11. Piercing, delimden ne kadar süre sonra değiştirilebilir?
Piano Piercing takıları vücudunuza en uyumlu hale getirilmiş takılardır. İyileşme süreci tamamen size bağlı olarak değişir fakat; bu konuda takı oldukça büyük bir rol oynar. Bu sebeple yara tamamen iyileşmeden ve 2 aydan önce takınızı değişmenizi önermiyoruz.
12. Hamileyken piercing yaptırabilir miyim?
Hamile ve emziren bireylerin, herhangi bir komplikasyonda kullanacakları ilaçlar kana/süte karışıp bebeği etkileyebileceğinden, bu kişilere delim yapmıyoruz ve yapılmasını önermiyoruz.