Piercıng Sonrası Bakım Talimatı | Piano Jewellery
SAKİN OLUN!
İlk delimden sonra uygulama yapılan alan çerçevesinde kanama ve/veya morarma olması gayet normal bir durumdur. İyileşme sürecinde kaşıntı piercing’in üzerinde bir miktar kabuk oluşacak beyazımsı-sarı bir sıvının salgılanması yaşanabilecek bir durumdur.
Piercing’iniz dışarıdan iyileşmiş gibi görünebilir. Bunun nedeni cildin dışarıdan iyileşmesidir. ama deri altı, deri üstüne göre daha geç iyileşir. Sabırlı olun ve tüm iyileşme sürecinde size önerilen bakım talimatları ile bakım ve temizliğinizi yapmaya devam edin.
Delim işlemi bittikten uzun bir süre sonra hatta birkaç yıl içinde piercing’inizi çıkardığınızda çok kısa bir süre içinde deliğiniz küçülüp kapanabilir. Bu kişiden kişiye göre değişir. Çok uzun bir süre piercing’inizi çıkartmamanızı öneririz.
KAÇINILMASI GEREKENLER
Antibiyotikli kremleri önermediğimiz sürece kullanmayınız çünkü antibiyotikler gerekli hava sirkülasyonunu önlediği için iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Alkol hidrojen peroksit veya triklosan içeren sabunlarla temizlik yapmaktan kaçının.
Size önerilen ürünler dışında başka ürünler kullanmaktan kaçının. Bunlar iyileşme süresini uzatabilir ve yara bakımı için uygun değildir.
Aşırı temizlemekten kaçının piercing’iniz tahriş edebilir ve iyileşme süresini uzatabilir.
Uygulamadan sonra hamam, havuz jakuzi vb. gibi hijyenik olmayan su kaynaklarından kaçının.
Kozmetik ürünleri, losyonlar ve spreyler dahil olmak üzere piercing’in çevresinde kullanacağınız tüm güzellik ve kişisel bakım ürünlerinden kaçının.
Yeni piercing’inizi temizlemek basit bir konudur ve önerilen talimatları yerine getirirseniz hızlı ve ağrısız bir iyileşme süreci yaşarsınız.
PIERCING BAKIMI NASIL YAPILIR?
Piercing işleminden sonraki ilk 2 ay yeni piercingler için oldukça hassas bir dönemdir. Piercing bakımı için sadece piercing bakım solüsyonu (serum fizyolojik) kullanılmalıdır. Bu dönemde düzenli olarak kullanılması gereken piercing bakım solüsyonu, 2 ay sonunda da yara tamamen iyileşene dek bakım amaçlı kullanılmalıdır. Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
PIERCING BAKIM SOLÜSYONU NASIL KULLANILIR?
Solüsyonun kapağını kırarak kulak çubuğuna damlatıp bölgeyi temizleyebilirsiniz. Kulak çubuğunu solüsyonla iyice ıslattığınızdan emin olmalısınız. İyice ıslanmamış olan kulak çubuklarının tüyleri piercinge takılarak bölgede kalabilir.
PIERCING İYİLEŞME SÜRECİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
İlk delimde bölge şişebileceğinden daha uzun barlı bir takı tercih edilir. Bu süreçte bölgenin üstüne yatmamalısınız. Üzerine uyuduğunuz takı uzun barı yüzünden yamulacağından, yaranın açısı da bozularak iyileşmeyi zorlaştırır, hatta bazen imkansız hale getirir. Piercingin temas edeceği tüm yüzeyleri (çarşaflar, yastık kılıfları vb.) düzenli olarak değiştirmelisiniz. Evcil hayvanlrarınızla uyumamalısınız. Yeni piercinglerinizi alabilecekleri tüm darbelere karşı korumanız gerekiyor. Piercinge baskı yapacak kulaklıkları kısaltma işlemi (tüm şişlik/hassaslık geçtiğinde uzun takınızın kısasıyla değiştirilmesi) yapılana dek takmamalısınız.
PIERCING YAPTIRDIKTAN SONRA NE ZAMAN SONRA DUŞ ALINABİLİR?
İşlemden sonraki gün duş alabilirsiniz. Duştan çıkmadan önce bölgeyi suyla iyice durulayın. Sabun, şampuan, duş jeli gibi şeylerin bölgede kalmadığına emin olun. Duştan çıktığınızda bölgeyi steril gazlı bez ile hassasça kurulayın, ıslaklık kalmadığından emin olun.
PIERCING HAREKET ETTİRİLMELİ MİDİR?
Piercinginiz etinize yapışmaz bu sebeple piercinginizi hareket ettirmeyin, döndürmeyin ya da çıkarıp yeniden takmayın. Tamamen doğal olan akıntılar, bölgede kuruduklarında takı hareket etmeyebilir. Bu durumda takının etinize yapıştığını düşünebilirsiniz fakat serum fizyolojik ile bölgeyi ıslatarak kuruluğu hassasça bölgeden alırsanız bu durumdan kurtulabilirsiniz.
TAVSİYE İPUÇLARI
Piercing’i bedeninizde herhangi bir alerjik reaksiyon göstermedikçe çıkarmayınız. Eğer piercing’inizi değiştirmek isterseniz piercer’ınız ile iletişime geçiniz.
Tıbbi bir işlem gerekiyorsa piercing’inizi çıkarmak için piercer’ınız ile iletişime geçiniz.
Piercing’inizi çıkarmak istediğinizde piercer’ınızdan destek isteyiniz ve deliğiniz kapanana kadar gerekli bakımı yapınız.
Piercing’inizin enfekte olduğundan şüpheleniyorsanız enfeksiyonun drenajını sağlamak için piercing’i çıkarmayınız. Eğer çıkarırsanız yüzey hücreleri kapanacağından enfeksiyon içeride kalır ve apse olabilir. Eğer enfekte olduğunu düşünüyorsanız piercer’ınız ile iletişime geçiniz.